Een nieuw en ‘soepeler’ LZV-pilootproject in Vlaanderen

In 2017 lanceert Vlaanderen een tweede pilootproject met ecocombi’s. Het nieuwe project zal merkelijk veel toegankelijker zijn voor de geïnteresseerde transporteurs. Dat maakte Bart Van Camp, kabinetschef van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, ter gelegenheid van het salon Truck & Transport bekend. “De deelnemingsvoorwaarden zullen soepeler zijn, vooral op het vlak van routes. We gaan deze keer uit van een netwerk van toegelaten wegen en niet langer van individueel goedgekeurde routes”, legde hij uit. Op basis van de voorwaarden die tijdens het eerste pilootproject aan de geïnteresseerde kandidaten werden opgelegd, is het merendeel van de voorgelegde reisroutes afgekeurd. Op dit ogenblik rijden in Vlaanderen dan ook slechts twee ecocombi’s rond (een van Ninatrans en de andere van Gilbert De Clercq). Van Camp kondigde ook aan dat ze bezig zijn na te gaan in welke mate de kilometerheffing een verschuiving van het verkeer heeft veroorzaakt naar wegen die niet aan de taks onderhevig zijn. “Op basis van ‘nul’-metingen die tussen 2013 en 2015 zijn uitgevoerd, zouden we midden 2017 over geldige gegevens moeten beschikken, waarna we eventueel maatregelen zullen nemen”, voegde hij eraan toe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo