LIVE STUDIO: de voorzitters van de drie federaties praten over een ‘fusie’

De eerste ‘Live Studio’ van het salon Truck & Transport onder de loep genomen: het debat tussen de voorzitters van de drie transportfederaties. Bruno Velghe (UPTR), Benny Smets (Febetra) en Rudy Maes (TLV) hadden het over wat hen samenbrengt (veel), wat hen verdeelt (weinig)… en ze kregen de vraag over een eventuele fusie voorgeschoteld. Geselecteerde fragmenten aan de vooravond van een jaarlijkse receptie die ze opnieuw alle drie samen organiseren… Benny Smets: “Het feit dat er drie federaties zijn, is historisch te verklaren. Over het algemeen genomen, verdedigen wij dezelfde belangen, die van de transporteurs.” “Dat we onze nieuwjaarsreceptie dit jaar samen organiseren, is dan ook een signaal.” Rudy Maes: “We zijn wel een beetje elkaars concurrenten, want elke federatie is afhankelijk van zijn leden en probeert er dus zoveel mogelijk aan te trekken. Maar in wezen verdedigen we alle drie de belangen van de transporteurs. Onze echte concurrenten zijn de vakbonden en de politieke wereld.” Bruno Velghe: “Men stelt ons vaak de vraag over een fusie tussen de drie federaties. En als onze leden denken dat dit de sector ten goede zou komen, dan kunnen we dat thema vrij snel opnieuw aansnijden. Vandaag de dag onderhouden de drie voorzitters erg goede relaties.” https://youtu.be/92BthGtRc6E  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo