Loonakkoord 2017-2018 bereikt

De sociale partners, verenigd in de Groep van Tien, hebben gisteravond een nieuw loonakkoord bereikt voor de periode 2017-2018. De lonen in de privésector zullen de komende twee jaar met 1,1 % mogen stijgen, bovenop de indexering. Daar de inflatie nu 2.9 % bedraagt krijgen werknemers tot 4 % extra loon in de komende twee jaar. Volgens Pieter Timmermans van het VBO is dit een goede zaak. “Dit is een evenwichtig compromis. Onze lonen zullen een procent minder snel zullen stijgen dan in de buurlanden, onze loonkosthandicap wordt nog eens met een halve procent afgebouwd en dit komt onze competitiviteit ten goede. Het leidt tot extra jobs die tot extra inkomen leiden”, zei hij tegen Radio 1.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo