Midden maart lanceert de Haven van Antwerpen zijn ‘digitale kaart’

In maart organiseert de haven van Antwerpen een groots evenement om verschillende initiatieven bekend te maken die de mobiliteit in en rond het domein moeten verbeteren. Een van die initiatieven komt er in de vorm van een digitale kaart en van een app voor chauffeurs en dispatchers. “De gps kan niet alles aangeven”, vertelt Chris Coeck (Manager Strategy & Analysis van het havenbedrijf). “Vanaf midden januari gaan we samen met een aantal transporteurs een uiterst nauwkeurige digitale kaart van het hele havengebied uittesten. Via die digitale kaart kunnen we een rist van gebeurtenissen meedelen, zoals het sluiten van een sluis of tijdelijke werken die het truckverkeer kunnen hinderen. Ook de wachttijden aan de terminals worden in real time doorgegeven.” Op termijn willen we de chauffeurs en de dispatchers een voorspellend instrument bezorgen waarmee ze hun planning kunnen aanpassen vooraleer de voertuigen in het verkeer verstrikt raken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo