Roland De Deyne (Renault Trucks Belux) : “Voor de bakwagens verwachten we een sterk jaar”

Truck & Transport 2017 opende zijn deuren om 12 uur. Truck&Business had de algemeen directeurs van de vrachtwagenmerken laten vooruitblikken naar het salon. We stelden hen vier vragen.

  1. Toont u iets op Truck & Transport waar u zelf bijzonder fier op bent?
  2. Wat toont u dat de klanten zal helpen hun business te optimaliseren?
  3. Hoe ziet u de Belgische markt in 2017 evolueren?
  4. Wat wenst u de Belgische transporteur in 2017?
  1. Er zullen drie Renault Trucks op de stand staan en op alle drie ben ik bijzonder fier. Er staat de T High Sleeper 480 Pk, met het recent gelanceerde T High Edition pack. Daarnaast is er de Renault Trucks T 460 in T-Drive uitvoering: verkrijgbaar uit stock met een maandprijs van 1.295 euro voor een periode van 60 maanden. Het derde voertuig is een imposante Renault Trucks C 6×4 voorzien van een 13-litermotor met 440 pk met alle nodige voorzieningen voor een containerhaaksysteem.
  2. De Renault Trucks T met 11-litermotor waren reeds zeer zuinig maar de tentoongestelde T’s – met de nieuwe 13-litermotor commonrail – hebben nog gunstigere verbruikscijfers. Renault Trucks lanceert ook de Optivision, een predictieve cruisecontrol die verbonden is met een gps. Optivision past de schakelstrategie en de rijsnelheid aan het reliëf van het traject aan.
  3. Na een sterke stijging van de markt in 2016 – onder meer door de introductie van de Viapass die het aantrekkelijker maakt om met recente trekkers te rijden – verwachten we voor 2017 een marktgrootte die iets kleiner zal zijn dan 2016. Voor de bakwagens verwachten we een sterk jaar door de vervanging van de trucks die in de piekjaren 2007 en 2008 zijn verkocht.
  4. Wij hopen dat de transportsector voldoende professionele Belgische chauffeurs kan vinden. Met een economie die zich aan het versterken is, is het vinden van gecertifieerde chauffeurs een uitdaging. Ik hoop dat ze samen met ons het imago van de transportsector kunnen verhogen zodat het brede publiek beseft welke cruciale logistieke rol transporteurs spelen in de maatschappij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo