Platooning: Scania zet zijn tests in Singapore verder

Scania heeft Azië uitgekozen als plek om verdere experimenten met het rijden in peloton uit te voeren. Bij dit project worden vier voertuigen voor containervervoer ingezet en is het ook de bedoeling dat het laden en lossen geautomatiseerd gebeurt. Scania’s twee partners bij de testen zijn PSA Corporation (de havenautoriteit van Singapore) en Toyota. In een eerste fase zullen Scania en Toyota de huidige platooning-technieken verfijnen om ze aan de plaatselijke verkeerssituaties aan te passen. Zo is er onder andere het 5G dat door Scania’s voorkeurspartner op het vlak van technologie, Ericsson, is ontwikkeld. De tests in het echte verkeer zijn gepland voor de tweede fase van het project.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo