Mercedes-Benz Trucks laadt voor het eerst een vrachtwagen van 1 megawatt op

Voor het eerst heeft een Mercedes eActros 600 zijn accu’s opgeladen met een vermogen van 1.000 kilowatt. Dit vond plaats in het testcentrum in Wörth am Rhein en is de eerste stap op weg naar de commercialisering van de Megawatt Charging System (MCS) standaard.

De MCS-standaard is gezamenlijk ontwikkeld door verschillende fabrikanten (waaronder Daimler Truck) en verschillende leveranciers van oplaadpunten binnen het CharIN-netwerk. Dit netwerk heeft een standaardconnector ontwikkeld die zowel op de Europese als op de Amerikaanse markt gebruikt zal worden. Hiermee kan de oplaadtijd van accu’s van elektrische vrachtwagens met een factor drie worden teruggebracht ten opzichte van de meest efficiënte systemen die momenteel in gebruik zijn (375 kW voor CCS-systemen). Theoretisch wordt MCS alleen gebruikt voor een laadvermogen van 1.000 kW, maar de connector is al in gebruik bij 700 kW en kan theoretisch tot 3,5 megawatt leveren.

Na deze eerste laadtest zullen de ingenieurs van Mercedes-Benz nu de communicatie-interface tussen het voertuig en het laadpunt testen en de bijkomende componenten ontwikkelen die op het voertuig moeten worden geïnstalleerd. Hoewel de serieproductie van de eActros 600 gepland staat voor eind 2024, zullen de eerste voertuigen nog niet uitgerust zijn voor het opladen van megawatt. Daarom kunnen klanten hiervoor vooraf apparatuur bestellen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo