Vervaeke zal Mercedes-Benz GenH2 testen

Binnenkort zullen vijf bedrijven deelnemen aan de eerste klantentests om de eerste ervaringen op te doen met Mercedes-Benz GenH2 en met waterstofaandrijving. Transport Vervaeke (in opdracht van Ineos) wordt één van de vijf vloten die vanaf medio 2024 en gedurende één jaar een van de vijf prototypes zullen testen.

De test zal exclusief plaatsvinden in Duitsland. Vervaeke zal de waterstof truck inzetten om een PVC silo bulk trailer te trekken voor haar klant Ineos Inovyn. Deze produceert PVC in Rheinberg. “Voor deze test investeren we in een nieuwe bulkoplegger met heel specifieke eigenschappen. Enerzijds wordt de kipinstallatie van de bulkoplegger aangedreven door de trekker. Anderzijds werd er, omwille van de zware benodigde vermogens, geopteerd om de hoge luchtdebiet loscompressor op de oplegger te bouwen. Dit laat toe om hem onafhankelijk van de trekker te laten functioneren. De waterstoftrekker is op vandaag nog niet in staat dergelijke vermogens te leveren. Daimler Truck is echter zeer geïnteresseerd om de aandrijving door de trekker van hulpapparatuur die op de oplegger is voorzien verder te ontwikkelen, in samenwerking met Vervaeke”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke.

“We zijn verheugd aan deze commerciële brandstofceltests mee te werken. Waterstof is een baanbrekende energiebron die de vrachtwagentechnologie zal transformeren en ons zal helpen een Net Zero-toekomst te bereiken. Als zowel gebruiker en producent van waterstof bevindt Ineos zich in een unieke positie om deze overgang te ondersteunen en we zijn verheugd om met Vervaeke samen te werken”, zegt Wouter Bleukx, Business Director Hydrogen bij Ineos Inovyn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo