Gilbert De Clercq wordt ‘pilot klant’ voor Windrose

Vorige week reed een prototype van de Chinese elektrische truck Windrose in de kleuren van Gilbert De Clercq. CEO Filip De Clercq vertelt ons iets meer over zijn samenwerking met Windrose.

“Ik ontmoette de mensen van Windrose op een evenement in Boom en toen ik hoorde dat ze een voertuig hadden om in België te laten rijden, was ik meteen geïnteresseerd”, legt Filip De Clercq uit. “Wat ik goed vind aan hun aanpak is dat ze een elektrische truck hebben ontworpen vanuit de batterij. Dit is een game changer, terwijl andere fabrikanten bestaande trucks hebben aangepast voor elektrische aandrijving. Ze beloven een bereik tot 670 kilometer met een totaalgewicht van 49 ton, dus wij zouden het beter moeten kunnen doen met combinaties van 44 ton.”

De samenwerking tussen Gilbert De Clercq en Windrose gaat veel verder dan een eenvoudige testdag; “Door het voertuig te testen, zullen we Windrose helpen om beter te begrijpen wat een Europees transportbedrijf verwacht van een elektrische truck, maar ook wat onze verwachtingen zijn op het vlak van klantenervaring. We gaan ook doen wat we kunnen om hen te ondersteunen tijdens het homologatieproces van het voertuig.”

De Windrose is inderdaad veel langer dan een conventionele Europese trekker, met een uiterlijk dat sterk doet denken aan de Tesla Semi. “Op dit moment wordt er vaak leeg mee gereden, maar we hebben er al mee gereden met een kortere oplegger om binnen de maximaal toegestane lengtes te blijven. Deze eerste tests zullen ons in staat stellen om de actieradius van de truck te valideren”, zegt Filip De Clercq, die relatief optimistisch is over het typegoedkeuringsproces: “Het wetgevingskader wordt steeds flexibeler en geeft ons wat speelruimte als het gaat om emissievrije voertuigen, dus ik hoop dat de Windrose de Europese typegoedkeuring zal kunnen krijgen”.

De Windrose truck zal op maandag 29 en dinsdag 30 april te zien zijn voor het Havenhuis in de haven van Antwerpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo