AdBlue-fraude: de constructeurs vragen de Europese Commissie om actie te ondernemen

Geconfronteerd met systemen die de SCR deactiveren zonder gevolgen voor de motorprestaties, vragen de vrachtwagenconstructeurs van de ACEA de Europese Commissie om maatregelen te treffen om zo te voorkomen dat die bakjes in de handel komen. De ‘AdBlue-fraude’ werd een jaar geleden door Camion Pro in Duitsland aan het licht gebracht. Er zouden vooral vloten bij betrokken zijn die in Oost-Europa zijn ingeschreven. “De ACEA veroordeelt scherp de verkoop, de promotie en het gebruik van dit soort toestellen”, laat de secretaris-generaal van de ACEA Erik Jonnaert weten. Maar de ACEA houdt het niet bij woorden. Ze vraagt de Europese Commissie het nodige te doen om alle publiciteit voor dit soort toestellen te verbieden en eist dat de lidstaten meer gerichte wegcontroles uitvoeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo