Danfoss: van 600 naar nul verzendfouten op één jaar tijd

Danfoss heeft de laadcontrole-oplossing ZetesMedea geïmplementeerd om een einde te maken aan verzendfouten en de kosten terug te brengen. Met behulp van machine vision-technologie detecteert en controleert de oplossing automatisch de palletlabels tijdens het laadproces en voorkomt zo dat de pallets in het verkeerde voertuig worden geladen.  Het hoofdmagazijn van Danfoss verwerkt 1,5 miljoen bestelde items en 80.000 leveringen per jaar. Vóór de implementatie van ZetesMedea was het laadcontroleproces voor de voertuigen arbeidsintensief en tijdrovend en kwamen er grote hoeveelheden papierwerk aan te pas om de goederen af te vinken bij het laden en het verdere transport. Door de krappe en gelimiteerde doorlooptijden kwamen regelmatig menselijke fouten voor die pas aan het licht kwamen op het moment dat Danfoss hierover geïnformeerd werd door hun externe expediteur. Elk jaar deden zich ongeveer 600 fouten voor, waardoor goederen op kosten van Danfoss geretourneerd moesten worden naar het magazijn en de juiste items alsnog verstuurd moesten worden.   In 6 maanden zijn alle 14 laadplaatsen voorzien van de laadcontrole oplossing ZetesMedea. Bij de oorspronkelijke projectdefinitie hoopte Danfoss op een return on investment (ROI) binnen 2 jaar. Dankzij de indrukwekkende eerste resultaten kon deze prognose bijgesteld worden naar 12 maanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo