Vlaams investeringsbudget voor werken aan de weg stijgt met 37%

Het leeuwendeel van het nieuw werkplan van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts gaat naar werken aan de weg (2,7 miljard euro tot het einde van de regeerperiode in 2019). In totaal wordt er 5,8 miljard euro geïnvesteerd in de mobiliteit. “Er gaan de komende jaren heel wat schoppen in de grond. Ook al leven we in tijden van besparingen, toch investeren we meer dan ooit in Mobiliteit”, zegt Weyts. “We werken aan de weg, maar ook aan de alternatieven voor de (vracht)wagen: de waterweg, De Lijn en de fiets”. In de 2,7 miljard euro zijn de kosten voor de Oosterweelverbinding (3,5 miljard euro) en de herinrichting van de Ring rond Brussel (1,5 miljard euro) niet inbegrepen. Naast structureel onderhoud (o.a. op de E34, de R2, de E314, de E17 en de E40) wordt er ook in nieuwe infrastructuur geïnvesteerd.

  • De N49 (de expresweg tussen Antwerpen en de kust), de N203a (het verlengde van de A8 dat door Halle loopt om vervolgens aan te sluiten op de R0) en de A12 (Strombeek-Antwerpen) worden omgebouwd tot autosnelwegen.
  • Er komen spitsstroken tussen Lummen en Beringe (E313), tussen Wilsele en Aarschot (E314) en tussen Groot-Bijgaarden en Affligem (E40).
  • Er wordt gewerkt aan onder meer de R4 (Gent) , de R8 (Kortrijk) en de R13 (Turnhout).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo