Eerste ecocombi van Vincent Logistics klaar om de weg op te gaan

Zes weken na de officiële lancering van het ecocombi-project in Wallonië, is een eerste voertuig klaar om de weg op te gaan. En het zal niemand verrassen dat die onder de kleuren van Vincent Logistics zal rijden. Jaren geleden kocht Jean Vincent al een dolly om een ecocombi op te stellen, maar aangezien de omstandigheden het toen niet toelieten om met dit type combinatie te rijden, heeft hij die dolly tot nu toe alleen voor demonstraties kunnen gebruiken. De gekozen combinatie is nog steeds een motorwagen-dolly-oplegger, maar het opmerkelijkst is de verlaging van het deadweight. Zo vertelt Jean Vincent: “Dit voertuig heeft een ledig gewicht (chauffeur en diesel inbegrepen) van 19500 kg, zodat we tot een laadvermogen van 40.500 kg komen. Volgens ons heeft deze combinatie zo het hoogste laadvermogen in de hele Benelux.” Hiervoor is dan ook alles in het werk gesteld. “Samen met garage Sébastian en onze eigen carrosseriebouwer hebben we een rationeel voertuig zonder gadgets of overbodige onderdelen ineengezet. Om het tara te verlagen, hebben we aluminium velgen gebruikt, een enkelvoudige vloer, een verlicht chassis en kleine tanks voor de diesel en de Adblue, aangezien de truck toch meermaals per dag bij het depot langskomt. Het is trouwens niet de eerste keer dat we een dergelijk voertuig bouwen: vorig jaar hebben we al Mercedes light trekkers met een tara van 6775 kg in omloop gebracht”, verklaart Michel Bissot van Vincent Logistics. Het voertuig is vorige week geslaagd voor de technische controle en zou binnenkort dus in een straal van een tiental kilometer rond Herstal moeten worden ingezet, de belangrijkste operationele basis van Vincent Logistics.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo