Eerste exemplaren van de Urban eTruck gaan naar de klanten

Na de wereldpremière in september 2016 op de IAA gaan enkele exemplaren van de elektrische Mercedes-Benz Urban eTruck (minder dan 100)  naar Duitse en Europese  klanten. “Op het ogenblik spreken we met een 20-tal potentiële klanten uit de afvalsector, de voedingssector en de logistiek. Met deze beperkte serie zetten we nu snel de volgende stap naar een serieproduct. In 2020 willen we met een op grote schaal vervaardigd product op de markt zijn”, zei Stefan Buchner, directeur Mercedes-Benz Trucks. Op basis van de reële gebruiksscenario’s en vereisten wil Mercedes-Benz samen met de klanten het concept en de systeemconfiguraties van de elektrische truck nog te verbeteren. Aspecten die getest zullen worden, zijn bijvoorbeeld het gebruik in ploegen, de laadtijden, het beheer van de batterij en de reikwijdte. Om de verschillende gebruiksmogelijkheden te onderzoeken, worden versies van 18 en 25 ton met een gekoelde laadruimte, een klassieke gesloten laadruimte en een open laadbak gebouwd. De klanten kunnen de voertuigen gedurende twaalf maanden gebruiken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo