TDL neemt Bakker Logistiek in België gedeeltelijk over

Per 1 maart 2017 neemt TDL Group de warehouse en nationale transportactiviteiten van Bakker Logistiek België gedeeltelijk over. Bakker Logistiek Groep zal ook de distributiewerkzaamheden in Nederland verzorgen voor TDL Group.
Bakker Logistiek zette voet in België in 2014, toen het SMIW in Milmort overnam. Een paar maanden later werd de acquisitie van 70% van alle transportactiviteiten van European Food Transport aangekondigd. European Food Transport, ruilde vervolgens zijn zetel in Sint-Katelijne-Waver om voor een nieuwe locatie van 34.000 m2 in Willebroek. Bakker Logistiek België stelt een 95-tal mensen  te werk in België en genereert een omzetcijfer van 12 miljoen EUR.
“Met dit strategische partnership versterkt TDL Group haar positie in het centrum van België. Na de overname van Cardon Logistique in 2013 en de overname van de Fresh activiteiten van XPO Logistics in 2015 is dit opnieuw een strategische zet die bijkomende mogelijkheden biedt om opdrachtgevers  optimaal te bedienen en het fijnmazige distributienetwerk verder uit te breiden. Deze overname waarborgt de continuïteit voor de klanten, de bijhorende dienstverlening en de persoonlijke groei van de medewerkers. Alle medewerkers, behorende tot de overgenomen activiteiten, komen vanaf 1 maart in dienst van TDL Group, die zo haar aantal werknemers ziet stijgen met een 50-tal.” zegt Kristof Van Lommel van TDL Group.
Van Lommel bevestigt ook dat SMIW en de bijbehorende activiteiten voor Galler niet worden overgedragen.

Over TDL Group
TDL Group is een belangrijke speler binnen de nichemarkten Fresh Logistics, Building Logistics, Dedicated Logistics en Express Services. TDL Group realiseerde in 2016 een omzet van 75 miljoen Euro en telt meer dan 700 medewerkers. Met deze acquisitie zal TDL Group beschikken over vestigingen in Lummen, Houthalen, Doornik, Kallo en Willebroek met een totale warehouse capaciteit van meer dan 60.000 m² en een wagenpark van 400 vrachtwagens.

Over Bakker Logistiek
Bakker Logistiek is één van de grootste logistieke dienstverleners in transport en warehousing van food en aanverwante producten. Dagelijks zet de Bakker Logistiek Groep ruim 550 vrachtwagens in voor meer dan 160 opdrachtgevers op weg naar bestemmingen in heel Europa. Bakker Logistiek heeft circa 1.500 medewerkers, 18 vestigingen en in totaal 250.000 m2 warehousecapaciteit vanuit de vestigingen in Zeewolde, Tilburg, Heerenveen en Baarn. Bakker Logistiek wijzigt hiermee haar strategie en focus van het zelf ontwikkelen en uitbreiden van haar dienstverlening in België naar een strategisch partnership, gelijkaan haar strategische samenwerking met het European Food Network voor fijnmazige leveringen in Duitsland en de rest van Europa. Bakker Logistiek zal zich volledig focussen op de logistieke activiteiten en distributie vanuit Nederland over geheel Europa in samenwerking met haar partners.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo