Het Verenigd Koninkrijk zet testen met verlengde opleggers verder

In 2012 organiseerde het Verenigd Koninkrijk een piloottest met opleggers die tot 14.6 m en tot 15.65 m zijn verlengd. Het DfT (Department for Transport) laat nu weten dat die testen nog tot 2027 zullen verder lopen. Op dit ogenblik rijden al 1800 van die opleggers rond en de operatoren hebben duidelijk hun voorkeur laten blijken voor een verlenging tot 15.65 m. Nu zouden nog een duizendtal bijkomende voertuigen aan de bestaande testvloot worden toegevoegd. De eerste analyses maken gewag van een lager aantal ritten, wat neerkomt op 3000 ton minder CO2-uitstoot zonder negatieve impact op de verkeersveiligheid.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo