Aantal ongevallen met vrachtwagen bereikt laagterecord in Wallonië en Brussel

Het aantal ongevallen met een vrachtwagen is enorm gedaald in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (-15,9%) en in Wallonië (-15,4%). Hiermee bereiken beide gewesten een laagterecord voor deze indicator. In Vlaanderen steeg dat aantal echter met 1 %. Dat meldt de BIVV. In België is het aantal geregistreerde letselongevallen met minstens één vrachtwagen gedaald met 4,4%. Daarentegen waren er wel meer slachtoffers bij ongevallen met vrachtwagens (+8). In Wallonië, is het aantal overlijdens door een ongeval met een lichte vrachtwagen sterk gestegen (+14). Deze evolutie staat in fel contrast met de evolutie van dit aantal in Vlaanderen (-16).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo