Antwerpse gemeenschappelijke trailerparking bewijst zijn nut

Uit een onderzoek van het expertisecentrum Smart Mobility blijkt dat een Gemeenschappelijke Trailerparking een groot deel van de verloren uren kan opvangen rond de Haven van Antwerpen. In het kader van een proefproject uitgevoerd door Smart Mobility hebben een aantal transporteurs gedurende 12 maanden gebruik gemaakt van een gemeenschappelijk, beveiligd terrein in de Antwerpse haven waar zij hun trailers al dan niet geladen konden achterlaten. Hierdoor konden ze meer flexibel omspringen met laad- en lostijden, congestie, wachtrijen en openingsuren van klanten. Uit het onderzoek blijkt dat dit hen in staat stelt om het aantal ‘verloren uren’ te verminderen en lege ritten uit te sparen. Johan Boonen, projectmanager Antwerp Management School: “Heel a-typisch voor dit project is de horizontale samenwerking binnen de zeer competitieve transportsector. Maar liefst 26 transportbedrijven namen deel. Samen realiseerden zij 9.264 trailerwissels aan een gemiddelde wisseltijd van slechts 11 minuten. Er is een zekere mate van wederzijds vertrouwen nodig – immers gaat het hier over commerciële lading. Dit project toont aan dat ook de transportsector innovatie en samenwerking nastreeft.” Het project wordt dus verdergezet en uitgebreid. Kurt Joosen (Transport Joosen) : “Bij aanvang bood de trailerparking plaats aan 38 trailers. Dit werd inmiddels uitgebreid naar 100 plaatsen. Uit het project bleek namelijk dat de voordelen die de transportbedrijven uit het gebruik van de gemeenschappelijke trailerparking halen, de kosten overtreffen. Zo goed als alle deelnemers aan het proefproject hebben besloten mee te stappen in het vervolgtraject dat perfect verdergezet kan worden zonder subsidies.”  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo