Marc Geerts : “Lijkt nu plots alsof alle Belgische transporteurs fraudeurs zijn”

Marc Geerts (CEO Corneel Geerts transportgroup) reageert bits op de controleactie die gisteren plaatsvond bij drie Belgische transportbedrijven.

“Het lijkt nu plots alsof alle Belgische transporteurs fraudeurs zijn, terwijl we onder zeer grote druk staan van concurrentie uit Oost Europa.  Mijn bedenking is, als Ford Genk hier in België zijn fabriek sluit en dezelfde fabriek in Turkije terug opent, dan vinden de meeste mensen dit slim management en stijgt plots het aandeel van Ford op de markt. Maar een Belgische vervoerder die niet meekan met de concurrentie en die verlieslatende activiteiten in een Oost-Europees land plaatst om daar nog een kleine winstmarge te maken is dan plots een sociale fraudeur ! Persoonlijk vind ik dit iets te kort door de bocht. Het lijkt alsof we nu plots met twee maten en twee gewichten gaan meten.

We hebben uiteraard de zelfde problemen als al onze andere collega’s. Daarom denken wij dat we hier in België nog enkel gaan blijven voor Benelux distributie en onze logistieke activiteiten. Al onze internationale transporten kunnen wij beter rechtstreeks vanuit onze vestiging in Varna laten factureren en organiseren, zodat de sociale inspectie hier helemaal niets meer mee te maken heeft. Buiten het groot loonkost verschil dat binnen Europa bestaat, vergeet men ook nog maar eens heel even dat we hier in België geen chauffeurs meer vinden, ook geen dure chauffeurs meer. Als we dit niet goed aanpakken komt er een totaal transport infarct in gans West-Europa. Er zullen gewoon geen vrachtwagens meer zijn. Er zal gewoon geen service meer zijn…”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo