Mercedes-Benz analyseert ongevallen om veiligheid bestelwagens te verbeteren

De engineers van Mercedes-Benz onderzoeken ongevallen waarbij bestelwagens van het Duitse merk betrokken zijn geweest. De resultaten uit het onderzoek worden rechtstreeks doorgevoerd in de ontwikkeling van nieuwe modellen, waarmee ze de bestelauto’s van Mercedes-Benz nog veiliger maken. De analyse van praktijkongevallen is extra nuttig voor de experts, omdat daaruit tal van aanvullende resultaten tevoorschijn komen ten opzichte van de parameters die tijdens de veiligheidstests voor voertuigonderzoek en -goedkeuring worden aangehouden. Zo kunnen de ongevalsonderzoekers bijvoorbeeld zien of de airbags wel op de bedoelde manier zijn ontplooid. Daarnaast geven praktijkongevallen blijk van onderdelen in de bestelwagen die verder kunnen worden doorontwikkeld om een nog hoger veiligheidsniveau te bewerkstellingen. Het Van Accident Research team werd tijdens de zomer van 2015 heringericht om zich speciaal op bestelwagenveiligheid te richten. Sinds 1974 bestaat er al een Accident Research team dat zowel personenwagen- als bestelwagenongevallen onderzoekt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo