Mercedes-Benz lanceert zijn Truck Data Center

Het Truck Data Center werd op het IAA 2016 bekendgemaakt en is nu ook verkrijgbaar op alle modellen van het zware gamma van Mercedes-Benz. Het nieuwe telematicaplatform is essentieel om de nieuwe geconnecteerde diensten van het merk met de ster te activeren. De formule komt in een gestandaardiseerd formaat (DIN A5) en vangt alle informatie op die de verschillende sensoren en camera’s op het voertuig doorzenden. Het dient ook als interface voor de apps en communicatietoepassingen met andere voertuigen (vehicle2vehicle-communicatie) en zorgt voor de goede werking van de infrastructuur (vehicle2vehicle-communicatie) via Bluetooth, 3G of gps. Het Truck Data Center zal alle diensten en apps van Mercedes-Benz van informatie voorzien. Dit is nu trouwens al het geval voor twee nieuwe diensten die op 1 maart zijn gelanceerd: Mercedes-Benz Uptime (die pech voorkomt door de technische toestand van de truck te analyseren) en de nieuwe FleetBoard Manager-app die vanaf 20 maart op de markt komt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo