Nancy Luypaert-Schamphelaere (Rosantra): “Ik heb mezelf niets te verwijten”

Gisteren is Rosantra Transport en Logistics het voorwerp geweest van een controleactie in het kader van een Europees onderzoek rond sociale misbruiken in de transportsector. Nancy Luypaert-Schamphelaere van Rosantra ontkent elke vorm van fraude of sociale dumping. “Ik ben geschokt”, zei Nancy Luypaert-Schamphelaere ons. “We zijn gisteren het voorwerp geweest van een controleactie, maar niets meer. We worden geviseerd omdat we ooit hebben gewerkt met de firma ISC Trans van Alain Muller, een internationaal kantoor dat bedrijven begeleidde bij vestigingen in het buitenland. Dat bedrijf deed voor ons enkel de boekhouding en de loonberekening. De samenwerking tussen onze Slovaakse filiaal Lenatrans en ISC Trans verliep niet goed, en ik heb het contract opgezegd in september 2016. Sindsdien werken we met een andere lokale partner.” “Met mijn hand op mijn hart durf ik te zeggen dat Rosantra en Lenatrans correct worden geleid en dat ze volledig binnen alle wettelijke verplichtingen handelen. We hebben in Slovakije twee kantoren die de dagelijkse activiteiten van Lenatrans autonoom beheren. Onze Slovaakse chauffeurs zijn enkel actief in internationaal transport naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije en Hongarije. Alle sociale en fiscale verplichtingen worden nauwgezet nageleefd en gecontroleerd door bedrijfsrevisoren. Ik vind het trouwens jammer dat Lenatrans niet werd gecontroleerd. Rosantra verleent zijn volledige medewerking aan het gerechtelijk onderzoek en heeft het volle vertrouwen in de goede afloop ervan.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo