Onterechte boetes in Brussel : Satellic schuift de schuld van zich af

Naar aanleiding van de talrijke ontvangen boetes door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een Waalse transporteur Satellic voor het gerecht gedaagd. Volgens de UPTR heeft Satellic de hete aardappel doorgeschoven naar het Gewest. Gedagvaard voor de Rechtbank van Koophandel te Charleroi op 10 maart 2017, heeft Satellic aan de rechters toegelicht dat (vertaling): “Het Brussels Gewest aan de basis ligt van het totaal van de onterechte boetes die zijn opgelegd aan de transportfirma in kwestie want het Brussels Gewest heeft ervoor gekozen om op ‘onregelmatige wijze’ en ‘zonder controle’ boetes op te leggen , om hen daarna te annuleren.“ Eind februari preciseerde de Brusselse Minister guy Van Hengel dat de backoffice van Brussel fiscaliteit ongeveer 12.500 boetes heeft gevalideerd voor een bedrag van 12 500 000EUR, waarvan ‘een heel groot deel’ zouden moeten worden geannuleerd omwile van de technische problemen in de opstartfase van de kilometerheffing. Voor de UPTR is de conclusie duidelijk : het controlesysteem van de kilometerheffing is een complete ramp en er kaan geen sprake meer zijn van kinderziektes.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo