TGW implementeert strategisch project voor Zwitserse food retailer Coop

110.000 m2 met een orderwaarde van 100 miljoen euro De Zwitserse voedingsmiddelengigant Coop centraliseert haar drie regionale distributiecentra op één enkele locatie. Om de 350 supermarkten in de omgeving van Zürich, in Noordwest-Zwitserland en in Centraal-Zwitserland beter te bedienen, worden de bestaande faciliteiten in Schafisheim uitgebreid. Met een oppervlakte van 110.000 m² is dit grootscheepse project – een logistiek distributiecentrum met vier zones – een van de grootste site in opbouw in centraal Zwitserland. Systeemintegrator TGW ontwierp voor Coop een complex logistiek uitbreidingsproject. De implementatie van de verschillende fases, met een orderwaarde van 100 miljoen euro is volop aan de gang. De eerste fase in het project, de ‘General Goods’-zone, werd recent finaal opgeleverd. Deze zone omvat de picking, verscheping en buffering van bloemen, planten, fruit, groenten, droge voedingsmiddelen, melkproducten en producten van de bakkerij en het confectiedepartement. De grootste uitdaging voor TGW was de constructie, installatie en ingebruikname van het nieuwe gebouw terwijl het bestaande distributiecentrum operationeel bleef. TGW installeerde een conveyorsysteem, met een totale lengte van 10 km, dat de manuele pickingzones van drie niveaus ondersteunt voor de verwerking van pallets en rolcontainers. De conveyor, een 40-carrier monorailsysteem en 32 palletliften, verbindt de verwerkingsgebieden bestemd voor de verschillende goederen. Het gebouw bevat ook een hogestellingenmagazijn bestaande uit vier gangen met meer dan 4.500 opslaglocaties voor Euro-pallets, die bediend en gestapeld worden door palletkranen. Het distributiecentrum is non-stop, 24/7, in bedrijf en zal binnenkort volledig operationeel zijn. Het material handling-systeem van TGW zal dan per dag 13.000 rolcontainers en 2.000 Euro-pallets naar de verwerkingszones verschepen. Binnenkort levert TGW ook de andere fases van het project op: het ‘Empty Packs Center’, het ‘Bakery Center’ en het ‘Refrigerated/Freezer Center’.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo