UPS levert pakje met drone die vertrekt vanaf dak van UPS-voertuig

UPS heeft een succesvolle test afgelegd met een drone die vertrekt vanaf het dak van een UPS-bezorgvoertuig, zelfstandig een pakje aflevert aan huis en vervolgens terugkeert naar het voertuig terwijl de chauffeur zijn route verderzet voor andere leveringen. Dit gebeurde in Tampa, Florida. Zowel het elektrisch bezorgvoertuig en de drone worden gemaakt door Workhorse Group, een ontwikkelaar van elektrische bestelwagens en drones gevestigd in Ohio. “Deze test verschilt van alles wat we tot nog toe hebben gedaan met drones. Dit heeft gevolgen voor toekomstige leveringen, vooral in landelijke gebieden waar onze voertuigen vaak kilometers moeten rijden voor één enkele levering”, verklaart Mark Wallace, UPS senior vice president van Global Engineering and Sustainability. “Stelt u zich een driehoekige bezorgingsroute voor met adressen die kilometers ver uit elkaar liggen. Door een drone te laten vertrekken van op een voertuig om een van deze leveringen uit te voeren, kunnen we dure kilometers besparen. Dit is een grote stap op weg naar een grotere efficiëntie voor ons netwerk, en tegelijk ook voor de beperking van onze emissies.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo