Volvo Concept Truck heeft nu hybride aandrijflijn

Volvo Trucks heeft zijn Volvo Concept Truck verder ontwikkeld. Het voertuig beschikt nu over een hybride aandrijflijn en bespaart tot 5% extra brandstof.

“De komende jaren gaat de samenleving meer en meer over op hernieuwbare energie en we zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit en hybridetechnologie steeds belangrijker worden. De aandrijflijn in onze concepttruck is opgezet voor het verbeteren van de transportefficiency.”, zegt Claes Nilsson, CEO bij Volvo Trucks.

De Volvo Concept Truck is gebaseerd op een FH met Volvo D13 Euro 6 Step C motor, en bouwt verder op de verbeterde aerodynamica, rolweerstand en verminderd leeggewicht van zijn voorganger. Er wordt nu ook energie teruggewonnen op afdalingen die steiler zijn dan 1% of wanneer er wordt geremd. Deze energie wordt opgeslagen in de accu’s van het voertuig en benut voor elektrische aandrijving op vlakke wegen of wegen met een geringe hellingshoek. Het is mogelijk om 10 km lang geheel in elektrische modus te rijden. Speciaal voor de hybride aandrijflijn is een verbeterde uitvoering van I-See ontwikkeld, die de te volgen route analyseert met behulp van informatie van GPS en van de elektronische kaart (de ‘normale’ versie van I-See werkt enkel met de GPS).

Volgens Volvo Trucks zal de hybride aandrijflijn bij langeafstandstransporten gedurende 30 % van de rijtijd de verbrandingsmotor vervangen. Dit zou 5 tot 10 % brandstof besparen. 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo