Volvo Trucks combineert info en entertainment in de cabine

Volvo Trucks introduceert een nieuw geïntegreerd systeem voor services en infotainment, dat voor een betere en veiligere rijervaring moet zorgen. De audio- en entertainmenteenheid van de cabine wordt nu gecombineerd met het navigatie- en transportinformatiesysteem en wordt geregeld via een 7-inch aanraakscherm, spraakbesturing en knoppen op het stuur. De voorzieningen van het nieuwe systeem omvatten toegang tot mediaservices voor streaming zoals Spotify, Deezer en TuneIn, en DAB en DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Zo kunnen chauffeurs b.v. overal luisteren naar hun favoriete lokale radiostation om zich nog meer thuis te voelen. Er is ook een push-to-talk-knop op het stuur voor spraakbesturing. Chauffeurs hebben ook handsfree toegang tot hun privételefoon en hun werktelefoon. “Omdat Dynafleet OnBoard en TomTom Navigation zijn geïntegreerd, kunnen chauffeurs berichten ontvangen met GPS-coördinaten en in enkele seconden beginnen met navigeren naar hun volgende opdracht. De chauffeur heeft vaker de handen aan het stuur en de ogen op de weg, en kan daardoor veiliger en productiever werken”, zegt Anders Edenholm, Chief Project Manager, Volvo Trucks. Verder hebben chauffeurs ook toegang tot alle Dynafleet OnBoard-services, waaronder Driver Times Support, Driver Coaching en Messaging.     Het nieuwe geïntegreerde systeem voor services en infotainment is beschikbaar bij het bestellen van een nieuwe Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo