Constructeurskartel: de UPTR steunt de acties van Deminor

In juli 2016 kondigde de Europese Commissie aan dat ze een aantal vrachtwagenconstructeurs een recordboete van 2,9 miljard had opgelegd. Volvo/Renault, Daimler, Iveco, DAF en MAN worden verweten tijdens de periode van 1997 tot 2011 onderling onwettige afspraken te hebben gemaakt over middelzware (van 6 tot 16 ton) en zware trucks (meer dan 16 ton). Sinds oktober 2016 heeft de UPTR, die de diverse acties van Deminor steunt, een reeks informatiesessies georganiseerd om de Belgische transporteurs van alle facetten van het dossier op de hoogte te brengen. Tijdens die bijeenkomsten gaf Deminor de transportbedrijven een aantal tips mee om hun rechten te behouden. Ten eerste beveelt Deminor aan om zo snel mogelijk alle documenten (facturen, contracten en/of bestelbonnen) te verzamelen met betrekking tot de aankoop of het leasen van trucks voor de periode van 1997 tot 2011. Daarnaast kunnen de transporteurs zich ook bij Deminor inschrijven. Op die manier worden ze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het dossier en kunnen ze aan de gezamenlijke actie deelnemen die Deminor aan de slachtoffers van het kartel wil voorstellen om zo schadevergoeding te eisen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo