Renault Trucks zoekt weer de zuinigste chauffeur

Renault Trucks organiseert dit jaar de vierde editie van de Optifuel Challenge om de zuinigste truckchauffeur van Europa tevinden. Inschrijven kan vanaf nu via optifuelchallenge.be. Ruim 2.500 internationale chauffeurs uit 31 landen zullen het tegen elkaar opnemen aan het stuur van een Renault Trucks T. Elk land dat deelneemt aan de Optifuel Challenge, houdt preselecties. In Luxemburg en België  zullen die respectievelijk plaatsvinden van 11 tem 14 mei 2017 bij Stoll Trucks in Leudelange en van 18 tem 21 mei 2017 in Grez-Doiceau. Alle deelnemers moeten een vast parcours zo zuinig mogelijk afleggen. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig. Na de preselecties zullen de beste ecochauffeurs van elk land het tegen elkaar opnemen in nationale finales. De beste ecochauffeur van elk land gaat dan naar de grote internationale finale van de Optifuel Challenge, die plaatsvindt in oktober 2017 in Lyon.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo