De mooist versierde vrachtwagens van Thailand

Het wegtransport ziet er in Thailand heel anders uit dan in Europa. De markt wordt er gedomineerd door de Japanse merken, vertoont erg plaatselijke assenconfiguraties… en heel bijzondere versieringen. Buiten enkele goederenstromen die onderworpen zijn aan striktere regels (voedingsproducten, ADR-producten) zal u in Thailand praktisch geen enkele vrachtwagen van Europese afkomst tegenkomen, met uitzondering van enkele Volvo’s of Scania’s. Hier is de vrachtwagen koning en heeft de oplegger het wegtransport nog niet overgenomen. En wie in Thailand vrachtwagen zegt, heeft het voornamelijk over Japanse merken met Hino en Isuzu op kop, achtervolgd door Fuso en slechts enkele UD Trucks, het Aziatische merk van AB Volvo. En de Chinese autoconstructeurs? Die zijn afwezig, behalve op enkele werven. Aangezien er erg weinig gestructureerde vloten zijn (naast enkele giganten zoals Kerry Logistics, DHL, Yusen of DB Schenker), zal u er ook nooit mooi afgewerkte versieringen zien zoals in Europa. Een vrachtwagen wordt er in het oranje of in het rood geschilderd wanneer hij op een werf gebruikt wordt, in het groen of in het blauw voor de gemeentediensten… en in het wit wanneer hij gebruikt wordt voor het wegtransport. Maar aangezien de Thaise bevolking van kleur houdt, zijn de bestuurders meer dan bereid om hun Hino of Isuzu op hun eigen manier te versieren. Het resultaat is dan ook soms ietwat barokachtig… Voor de prijs voor de slechtste smaak kan u daarentegen rekenen op carrosseriebouwers van de bussen!

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo