DHL Pharma Logistics Huizingen krijgt boost door nieuw contract

De divisie Life Sciences & Healthcare van DHL Supply Chain heeft nieuwe partnerships met de farmaceutische bedrijven Boehringer Ingelheim en Chiesi gesloten. DHL zal voor Boehringer Ingelheim goederen opslaan en verdelen en zal samples en promotiemateriaal aan medische vertegenwoordigers leveren. Chiesi en DHL breiden hun bestaande contract uit naar Nederland. Boehringer Ingelheim heeft een langdurige overeenkomst afgesloten met DHL Supply Chain LSHC voor de levering van life-saving-drugs. DHL Supply Chain LSHC zal 24/7 en exclusief instaan voor de urgente levering van geneesmiddelen van Boehringer Ingelheim aan Belgische ziekenhuizen. Daarnaast zal DHL Supply Chain LSHC ook de levering van samples aan een 60-tal vertegenwoordigers in België verzorgen. DHL Supply Chain LSHC verzorgt voor het Italiaanse farmaceutische bedrijf Chiesi reeds sinds 2010 de distributie van geneesmiddelen in België en Luxemburg. Beide partners hebben besloten deze samenerking met vijf jaar te verlengen en uit te breiden naar de Nederlandse markt. Hierdoor verhoogt DHL het aantal leveringen voor Chiesi op jaarbasis van 6000 naar 8000. Volgens DHL zullen deze twee nieuwe contracten een postieve impact hebben voor DHL Pharma Logistics Huizingen / Lot. Vandaag telt DHL Supply Chain LSHC 700 medewerkers in de Benelux en beschikt over vier vestigingen in België (Mechelen, Opglabbeek, Boortmeerbeek en Huizingen-Lot) die voldoen aan de GDP (Good Distribution Practice) regelgeving. DHL Supply Chain LSHC behaalde in 2016 een omzet van 80 miljoen euro en wil in de toekomst business verdubbelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo