Inschrijvingen: 23,6% meer lichte bedrijfsvoertuigen, zware vrachtvoertuigen gestabiliseerd

Het aantal ingeschreven voertuigen in maart 2017 blijft in een stijgende lijn. De markt van lichte bedrijfsvoertuigen kende opnieuw een zeer hoge stijging ten opzichte van maart 2016, terwijl het aantal ingeschreven zware vrachtvoertuigen gestabiliseerd werd. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en FEBIAC, de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie, delen het aantal inschrijvingen van nieuwe voertuigen mee voor de maand maart 2017:

  • Het segment van de lichte vrachtvoertuigen kende een onafgebroken toename van de inschrijvingen tijdens de eerste 3 maanden van het jaar 2017. Deze gingen in maart 2017 23,6% hoger dan in maart 2016.
  • Bij de zware vrachtvoertuigen werd maart een maand van stabiliteit in het segment tot 16 ton. De trimestercijfers blijven echter onder het niveau van 2016. Daarentegen gingen de maandcijfer wel hoger (+ 7,3%) bij de voertuigen van meer dan 16 ton; en ook de samengetelde resultaten scoren hoger na het eerste trimester (+ 7,9%).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo