VIL lanceert ‘Empty Logistics’ project om logistieke kost leeggoed te reduceren

Het VIL wil de logistieke kosten van van flessen met statiegeld in kaart brengen en reduceren. In samenwerking met acht bedrijven gaat het project ‘Empty Logistics’ van start. “De kostprijs van het sorteren, vervoeren en stockeren van deze glazen flessen is hoog en vaak niet transparant”, stelt projectleider Peter Lagey vast. “Met dit project gaan we de leeggoedstromen in Vlaanderen in kaart brengen. Vervolgens zal er gezocht worden naar verbeteringen aan bestaande flows en processen, daarnaast ook naar nieuwe dienstverleningsconcepten zoals bijvoorbeeld het ophalen, sorteren en terug ter beschikking stellen van leeggoed over de producenten en retailers heen.” Transporteurs hebben er ook baat bij. Ze worden vaak geconfronteerd met inefficiënte retourvrachten. “Vooral bij een decentrale aanpak waar winkels rechtstreeks door de producent worden bevoorraad, weet de transporteur vaak niet of en hoeveel leeggoed er moet worden teruggenomen bij een levering,” zegt Lagey.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo