Aertssen koopt 25 MANs

De groep Aertssen uit Stabroek nam de eerste drie MAN trucks van een reeks van 25 in ontvangst. Alle voertuigen worden geleverd door MAN Antwerpen in Wommelgem en de meeste zijn voorzien van een opbouw van WAF, LAG, Baetens of Luyckx. De aankooptender 2017 van Aertssen bestaat uit verschillende types en asconfiguraties: TGM, TGS en TGX in 4×2, 4×4, 6×4, 6×6 als trekker, kraanwagen, containerwagen, tankwagen en servicewagen. Daarenboven komen ook twee 6×6-depannagewagens die zullen worden ingezet op buitenlandse werven. Ze zijn allemaal uitgerust met een geautomatiseerde versnellingsbak, om de chauffeur meer comfort te geven. “We houden steeds rekening met alle belangrijke TCO-factoren : de prijs/kwaliteitsverhouding, het verbruik, de flexibiliteit van het servicepunt, de prijzen en de beschikbaarheid van de wisselstukken, de onderhoudsintervallen en ook de herverkoopwaarde”, zegt Procurement & Trading Manager Mario Maes. De wagens worden na 5 jaar vervangen en zullen nauwgezet worden opgevolgd met MAN Telematics. Het telematicaplatform van MAN is ook een belangrijk hulpmiddel bij de Code 95-opleidingen, daar Aertssen een eigen trainingsafdeling heeft. Vlaamse roots Vandaag leidt de derde generatie Aertssen de grote familiale groep in Vlaanderen met drie grote pijlers: aannemingsbedrijf, hijsprojecten en transport/logistiek. Ruim 650 medewerkers en een hoogtechnologisch machinepark met zo’n 1200 stuks verdeeld over de verschillende business units zorgen ervoor dat alle projecten in goede banen geleid worden. Aan de grondslag van het bedrijf ligt Marcel Aertssen. Toen zijn boerderij in 1956 plaats moest ruimen voor de Antwerpse haven, verplaatste hij niet zijn hoeve maar wel zijn activiteiten. In plaats van elders verder te ploegen, kocht hij een afgedankte vrachtwagen van het Amerikaanse leger om mee te werken aan de uitbreiding van de haven. “Onze roots liggen in Vlaanderen en daar ligt ook onze toekomst”, zo zeggen ze bij Aertssen. “Wij blijven ons profileren als een Vlaams bedrijf, maar met een open kijk op de wereld. We werken eveneens mee aan internationale projecten, zoals in het Midden-Oosten waar we betrokken zijn bij de aanleg van spectaculaire infrastructuurwerken.” Maar ook dichter bij huis was en is de groep betrokken bij grootse projecten zoals het Deurganckdok, het Centraal Station van Antwerpen, de spoorwegbedding van de Liefkenshoek en onlangs de uitbreiding van het Zwin in Knokke, de heraanleg van de E 34 in Beerse en nog verschillende grote transport en hijswerken. Nieuw distributiecentrum Over enkele maanden start Aertssen met de bouw van een gloednieuw distributiecentrum voor constructie- en landbouwmachines in Verrebroek. De groep wil daarmee haar logistieke activiteiten sterk uitbreiden. De onderdelen komen in stukken toe en worden in ateliers met rolbruggen ter plaatse op machines geassembleerd op maat van de klant. De nabijheid van de roro- en containerterminals op de linkeroever maken van het Logistiek Park Waasland een goede uitvalsbasis voor verdere distributie naar Europa, Afrika, Rusland en het Midden-Oosten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo