DB Schenker en MAN gaan voor platooning

MAN en de logistieke dienstverlener DB Schenker hebben aangekondigd dat ze samen platooning-oplossingen gaan ontwikkelen. De eerste tests zullen in 2018 plaatsvinden, met gewone chauffeurs van DB Schenker en dus niet met testchauffeurs van MAN. De tests zullen tussen een logistiek center van DB Schenker in München en een ander in Neurenberg gebeuren, op de autoweg A9. De voertuigen zullen aanvankelijk geen goederen vervoeren en er zullen tot drie trajecten per dag zijn. Een van de doelen van het pilootproject is om te zien hoe de chauffeurs zelf tegenover die nieuwe technologie staan en ook hoe de andere weggebruikers erop reageren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo