De comeback van Michelin’s Bibendum

Groot en veel nieuws afgelopen dinsdag in Breda. Michelin stelde er twee nieuwe productlijnen voor, kondigde aan dat het zijn schadegarantie uitbreidt en lanceerde de Michelin ONCall hulpdienst bij bandenpech. Als kers op de taart werd de nieuwe Bibendum geïntroduceerd. Vanaf midden juli is hij terug te verkrijgen bij de dealers. Tijdens de persbijeenkomst in Breda werden twee nieuwe productlijnen voorgesteld: de X Multi en de X Works. De X Multi banden zijn specifiek gericht op het veelzijdige korte- tot middellange afstandsegment. Ze leveren 15 tot 20 procent meer kilometers dan zijn voorganger, de X MultiWay 3D. De banden bieden een uitstekende grip onder alle omstandigheden en zorgen hierdoor voor de laagste kostprijs per kilometer. Verantwoordelijk hiervoor zijn de nieuwe Regenion, Ifinicoil, Powercoil en Carbion-technologiën, waarbij bij slijtage van de band nieuwe profielen ontstaan. Op elke band zit een RFID-chip waarmee hij ook digitaal kan opgevolgd worden. Brute werkkracht op ongunstige ondergrond De X Works is het stoere neefje in het Michelin productgamma en gericht op het bouwsegment. Hij komt in drie varianten: de X Works, de X Works HD en de X Force. De X Works is het lichtste model, gericht op voertuigen die vooral op een stabiele en verharde ondergrond rijden. De X Works HD is het middenmodel, gericht op voertuigen die vooral op onstabiele en onverharde ondergrond zoals bouwwerven aan de slag zijn. De X Force is het zwaarste model, geschikt voor voertuigen die quasi alleen off-road rijden op agressieve ondergrond zoals bijvoorbeeld steengroeves en mijnterreinen. Altijd verzekerd… Goed nieuws ook: de Michelin Schadegarantie, in het leven geroepen in 2015, wordt uitgebreid naar de X Multi en X Works HD modellen en zal later nog verder uitbreiden. De garantie houdt in dat Michelin bij niet te herstellen uitval van een band de restwaarde voor 100% zal terugbetalen. Eveneens nieuw is de registratie via Myaccount.michelin.eu, een online portaal waar gecommuniceerd kan worden met Michelin en de banden gemakkelijk kunnen geregistreerd en opgevolgd worden. Ook bij acute bandenpech Michelin komt tenslotte met een 24/7 bandenpechverhelping in 34 landen in Europa: Michelin ONCall. Eenvoud, snelheid en een goede kostefficiëntie worden de sleutelwoorden. De gemiddelde stilstand is slechts 2 uur en 24 minuten. Ook hier verloopt zowel registratie als opvolging eenvoudig en transparant via Myaccount.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo