Binnenkort draadloos laden van elektrische voertuigen?

Renault onthulde vorige week vandaag een dynamisch laadsysteem voor elektrische voertuigen, dat de batterijen kan opladen tijdens het rijden. Samen met zijn partners, Qualcomm Technologies en Vedecom, heeft Renault meegewerkt aan het ontwerp van een systeem dat 20 kW kan laden bij snelheden tot 100 km/u. Op de testpiste kunnen twee Renaults Kangoo Z.E. tegelijk worden opgeladen in de twee richtingen. Deze dynamische demonstratie vond plaats op een honderd meter lage testpiste die Vedecom in het kader van het FABRIC-project bouwde in Satory (Versailles), nabij Parijs. FABRIC* is een project ter waarde van 9 miljoen euro, dat deels wordt gefinancierd door de Europese Unie. Het heeft betrekking op de technologische en economische haalbaarheid en de socio-economische duurzaamheid van het draadloos laden van rijdende elektrische voertuigen. FABRIC ging in januari 2014 van start en loopt nog tot in december 2017. “Door bij te dragen tot dit boeiende project, konden we het onderzoek naar dynamische laadmogelijkheden voortzetten op onze Kangoo Z.E.,” bevestigt Eric Feunteun, Directeur van het Gamma Elektrische wagens van de Renault-groep. “Onze onderzoeksingenieurs hebben nauw samengewerkt met de teams van Qualcomm Technologies en Vedecom om het dynamische laadsysteem in de elektrische voertuigen te integreren in het kader van FABRIC. We beschouwen de dynamische laadwijze als een piste om het gebruiksgemak van en de toegang tot elektrische voertuigen nog te verbeteren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo