Een nieuwe Scania R580 6×4 bij Toumatra

De firma Toumatra (Sourbrodt, Ardennen) heeft een nieuwe Scania R580 6×4 gekocht. De splinterbieuwe trekker is voor bomentransport. Gevestigd op het dak van België, in Sourbrodt, is de firma Toumatra actief in twee sectoren: houttransporten en groepage met huifvoertuigen. Philippe Toussaint staat aan het hoofd van dit bedrijf sinds 1988. « Het transport van boomstammen verloopt tussen de bossen van de Ardennen en de zagerijen of de verwerkingscentra van de streek, Duitsland en Nederland », vertelt hij ons. « Dat is wat ruimer regionaal verkeer. Onze chauffeurs vertrekken de hele week. Ze moeten zich naar de werven begeven waar gekapt wordt of waar het hout op lengte en diameter gesorteerd wordt om aan de zagerijen geleverd te worden. Wat het vervoer met onze huiftrailers betreft, dat realiseren wij in onderaanneming voor Garsou-Angenot in Thimister. Wij vervoeren alle soorten goederen in groepage, voornamelijk tussen België en Frankrijk. » 6 Scanias op 7 Zes van de zeven trekkers van Toumatra zijn van Scania. Enkele weken geleden kwam ene nieuwe R580 6×4 een oudere Scania vervangen. “Sinds 2014 is er elk jaar een nieuwe Scania in de vloot gekomen om een oudere te vervangen. Dat verklaart waarom de oudste van het merk nog maar pas 3 jaar en 8 maanden oud is. Vroeger verving ik de trekkers om de zeven jaar. Daarna zijn we overgestapt op zes jaar en de jongste twee heb ik verkocht na vijf jaar. De vervanging van de laatste was overigens niet voorzien, maar dankzij een bijzonder aantrekkelijk aanbod heb ik toch besloten hem te vervangen », zegt Toussaint. Teleurgesteld door een ander merk is Philippe Toussaint beginnen aankloppen bij Scania in 1998 en bleef sindsdien trouw aan het Scantec centrum van Kaiserbaracke (Amblève). “Mijn vloot is te klein is om er een eigen garage op na te houden en een voltijds mecanicien. De meeste tussenkomsten van Scantec nemen slechts een paar uren in beslag, wat het mogelijk maakt er perfect rekening mee te houden in onze planning. Indien de voertuigen langer moeten geïmmobiliseerd blijven dan zorgt Scantec er voor dat het op een zaterdag kan gebeuren, zodat onze werkdagen niet in het gedrang komen.” Alle Scania trekkers van Toumatra zijn gedekt door een onderhoud- en reparatiecontract. “Ik had aanvankelijk enkel voor een onderhoudscontract gekozen. Maar uiteindelijk is het een betere zaak om mijn kosten onder controle te houden. Nu ken ik met een maximale zekerheid de kostprijs van elk voertuig.»

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo