Roland Jost in voorlopige hechtenis geplaatst

Na de golf van huiszoekingen die gisteren bij de verschillende vestigingen van Jost Group plaatsvonden in het kader van een zaak van verdenking van sociale dumping, heeft het Federaal Parket gisteravond een arrestatiebevel uitgevaardigd voor drie personen, waaronder Roland Jost. De krant La Dernière Heure was deze morgen de eerste die de negen punten die hen ten laste worden gelegd, heeft opgesomd: leiden van een criminele organisatie, mensenhandel, witwassen, sociale fraude en gebruik van valse sociale documenten, oplichting in het sociaal strafrecht, niet-uitvoeren van de onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, onjuiste of onvolledige aangiftes voor sociale bijdragen, niet-betalen van RSZ-bijdragen en het niet-uitbetalen van loon als werkgever. Deze morgen bevestigde het federaal parket ons dat een vierde persoon is vrijgelaten onder voorwaarden, maar ook die is van negen aanklachten in beschuldiging gesteld. “Het verschil met de drie anderen bestaat eruit dat deze persoon in beschuldiging is gesteld als lid van een criminele organisatie en niet als bestuurder van een criminele organisatie, aangezien de drie andere personen zijn aangeklaagd als bestuurders. De overige beschuldigingen zijn voor alle vier identiek. De procedure voorziet nu dat die drie personen binnen vijf dagen voor de Raadkamer moeten verschijnen. Die moet dan in eerste instantie al dan niet bevestigen of ze voor een periode van een maand in voorlopige hechtenis worden genomen.” De Communication Manager van Jost Group, Véronique Hustin, liet gisteravond dan weer weten dat: “Jost Group wenst te verduidelijken dat het bij zijn communicatie het lopende gerechtelijke onderzoek wenst te respecteren.” Ze vroeg de pers ook om het vermoeden van onschuld in acht te nemen en bevestigde dat de normale werking, de leveringen aan klanten en de managementtaken van de bedrijven van de Groep in alle vestigingen gewoon verdergaan.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo