A11 Brugge-Knokke open op vrijdag

Vanaf 1 september kunnen vrachtwagenchauffeurs van de nieuwe A11 snelweg tussen Brugge en Knokke gebruik maken. Deze nieuwe snelweg van 12 km moet de haven van Zeebrugge beter ontsluiten. Na drie jaar werken is de nieuwe verbinding tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle klaar.  Het havenverkeer wordt zo beter gescheiden van het lokale verkeer. De A11 heeft in totaal 674 miljoen euro gekost en werd uitgevoerd via een Publiek-Private Samenwerking (PPS). De Vlaamse overheid ging in zee met de private partner de private projectvennootschap ‘Via A11’ (wiens aandeelhouders DG Infra+, Inframan, Ondernemingen Jan De Nul, Algemene Aannemingen Van Laere, Aswebo, Aclagro, Franki Construct en Via-Invest zijn). Via A11 neemt het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van de A11 voor haar rekening. In ruil daarvoor betaalt de overheid jaarlijks een prestatie-afhankelijke vergoeding.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo