Van Moer Logistics neemt 50% aandeel in ATO terminal

Op vrijdag heeft Van Moer Logistics een overeenkomst afgesloten om de 50% aandelen van NMBS Logistics in de trimodale operator ATO Terminal over te nemen. De overige aandelen blijven de eigendom van Boortmalt (de tweede grootste moutproducent van Europa). ATO is bijna 175.000 m² groot en draait 500.000 TEU per jaar over de halve kilometer lange kade. De terminal heeft een aantal groeijaren achter de rug. Beide bedrijven hebben immers ambitieuze groeiplannen. Met de komst van Van Moer Logistics zou dit volume de komende jaren nog verder kunnen groeien. Daarnaast investeert ook Boortmalt in extra productie capaciteit op ATO aan het 6de Havendok. Van Moer Logistics beschouwt deze overname als een belangrijke stap in haar intermodale ambities : “Niet alleen kan er nu watergebonden logistiek worden aangeboden, ATO zal ook als hub fungeren voor de corridor richting het achterland. Onze lichterdienst iBarge vaart nu dagelijks op de terminals Vilvoorde, Umicore en Blue Gate. Met ATO in de haven van Antwerpen zal er dus extra bundel- en buffercapaciteit ontstaan. Daarnaast verwacht iBarge ook een belangrijke optimalisatie voor zowel ATO als haar eigen trafieken te realiseren door ATO als hub te gebruiken”, luidt het bij van Moer Logistics. Eigenaar Jo Van Moer en CEO Patrick Lecluyse beschouwen dit als “het ontbrekende puzzelstuk in hun intermodale strategie”. Johan Gemels blijft gedelegeerd bestuurder in de terminal.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo