Best verkochte bestelwagen krijgt update

De best verkochte bestelwagen in Europa – de Ford Transit Custom – krijgt een grondige update met een volledig nieuw interieur en geavanceerde veiligheidssystemen. Daarmee sluit de Custom dicht aan bij de Ford-personenwagens en zo rijdt hij ook: door zijn precies stuurgevoel heb je niet het gevoel met een bestelwagen te rijden. De nieuwe Ford Transit Custom bouwt voort op het succes van zijn voorganger die dateert uit 2012. Zowel in 2015 als in 2016 was de Custom in Europa de best verkochte bestelwagen in zijn segment. Sinds 2016 wordt hij aangedreven door de 2.0 Ford EcoBlue-dieselmotor met vermogens van 105, 130 en 170 pk die worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of de SelectShift zestrapsautomaat. De motor werd nog eens volledig onder handen genomen. In vergelijking met zijn voorganger – de 2.2 diesel – is de tweeliter 13% zuiniger en heeft hij een hoger koppel in de lage toerentallen. Tijdens een korte testrit konden we de drie vermogensvarianten aan de tand voelen en daarbij viel de soepelheid onderaan onmiddellijk op. De lichtste vermogensversie (105 pk) bereikt zijn maximale koppel van 360 Nm al vanaf 1375 toeren per minuut en dat houdt hij aan tot 2.000 tpm. Bij de 130 pk is het maximaal koppel van 385 Nm beschikbaar tussen 1500 en 2.000 tpm, de krachtigste (170 pk) geeft zijn maximum koppel van 405 Nm vrij tussen 1775 en 2.500 tpm. In België is de Custom met 130 pk de meest verkochte.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo