Het Verenigd Koninkrijk overweegt een nieuwe kilometerheffing

De Britse regering zou op een nieuwe versie broeden van zijn HGV Levy-kilometerheffing op buitenlandse vrachtwagens, om zo het onderhoud van zijn wegennet te financieren. Minister van Transport Chris Grayling vertelde dit op BBC Radio 4 en voerde hierbij aan dat de buitenlandse trucks te weinig aan de Britse schatkist bijdragen. Zo verwees hij naar de voertuigen die het land met een volle tank binnenkomen, diverse dagen in Groot-Brittannië werken zonder bij te tanken om daarna naar het continent terug te rijden (het nettoprijsverschil tussen een liter diesel in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk bedraagt momenteel 11 cent, nvdr). De Britse regering zou dus voor een duurdere HGV Levy opteren, waarvan ze het principe nog makkelijker zal kunnen wijzigen eens Groot-Brittannië niet langer de Europese regelgeving moet volgen die concurrentievervalsing verbiedt tussen de buitenlandse bedrijven en bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo