Jost Group neemt Charlier over UPDATE

Een nieuwe grote uitbreiding voor de Jost Group, ditmaal met de overname van de verschillende ondernemingen van de familiegroep Charlier, actief in de provincie Luxemburg en in het Groot-Hertogdom Luxemburg.

Het overnemen van de familie Charlier van de bedrijven Charlier Logistics in Recogne en N. Charlier International in het Groot-Hertogdom Luxemburg kadert in de overname van de firma Nadin in maart jongstleden. In die periode werd de intentie van de Jost Group al duidelijk om zich te vestigen op de Luxemburgse markt met een fijnmazig distributienetwerk. Charlier Logistics is op dat gebied een gevestigde waarde via het DHB netwerk (Distributie Holland België) en is actief in de distributie van pakjes vanaf één kilo tot volledige pallets. Binnen DHB is de dienstverlening gegarandeerd binnen de 24 uren voor de hele Benelux. De Jost Group verzekert ons dat die positie nog versterkt wordt binnen het eigen netwerk. “De overname van de activiteiten van N. Charlier SA door Jost Group wijzigt niets aan de dienstverlening in de betreffende regio’s en het DHB distributienetwerk. De bestaande werkwijze en afspraken worden verdergezet zodanig dat de kwalitatieve dienstverlening gegarandeerd blijft”, bevestigt Geert Detollenaere, Commercieel Directeur DHB-Logistiek.

Charlier Logistics beschikt tevens over logistieke installaties van enige omvang in Messancy (40.000m²) en Molinfaing-Neufchâteau (12.500m²). Met de activiteiten op het vlak van algemene lading vertegenwoordigt het geheel een omzetcijfer van ongeveer 25 miljoen EUR met 183 personen (waaronder 115 chauffeurs), die een beroep doen op een vloot van 100 motorvoertuigen en 170 opleggers en aanhangwagens (huifvoertuigen, gesloten opbouw en isotherm). De nieuwe overname stuwt de sleutelcijfers van de Jost Group naar 360.000 m² opslagruimte, 2.900 personeelsleden, 1.500 motorvoertuigen, 3.300 getrokken voertuigen en een jaarlijks omzetcijfer dat geschat wordt op 332 miljoen EUR. Zoals zo vaak gebeurt met de recente overnames gerealiseerd door de Jost Group zal de vroegere aandeelhouder, Eric Charlier (53 jaar), aan het hoofd blijven van de onderneming binnen de Jost Group. Deze overname werd in giede baan geleid door Intraco.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo