Start-up Vengo (Hasselt) wil ‘Uber’ spelen

Vengo, een Hasseltse start-up, wil trucks helpen een hogere bezettingsgraad te halen en zal zowel particulieren als bedrijven met zijn nieuwe marktplatform een praktische transportoplossing aanbieden. Achter Vengo schuilt onder andere Thomas Kauffmann, eveneens directeur bij het transportbedrijf Multitrans in Gingelom. “Maar Vengo is een initiatief dat volledig losstaat van Multitrans”, vertelt Kauffmann ons, “Behalve dan natuurlijk dat ik wel al mijn kennis van de transportwereld heb aangewend.” Het platform Vengo zag het licht in de regio Hasselt maar is nu klaar om gans Vlaanderen – en later misschien nog meer – te veroveren. Het richt zich tot alle klanten (zowel particulieren als bedrijven) voor wie goederen moeten worden vervoerd, van pakjes tot volle vrachtwagens. Ze kunnen transport bestellen via de website of via een Vengo-app. En op diezelfde wijze kunnen chauffeurs ook hun beschikbaarheid doorgeven. Vengo profileert zich op die manier wat als een tussenweg tussen een bevrachtingsbeurs en diensten à la Uber. “Maar voor het vervoer werken we enkel met transportbedrijven, niet met particulieren of privéchauffeurs”, benadrukt Kauffmann. “Dat betekent dus dat alle transportactiviteiten met een CMR worden uitgevoerd en ook als transport zijn verzekerd. Vengo wil geen expediteur zijn, maar we kunnen klanten wel bepaalde diensten aanbieden, zoals bijvoorbeeld een aanvullende verzekering.” Zo verzekerde Vengo in 2017 al een duizendtal vervoeroperaties.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo