Volvo Trucks test VR in de werkplaats

Volvo Trucks wil technici in realtime kunnen ondersteunen door collega’s met behulp van Augmented Reality, in dit geval de Microsoft Hololens. Dit wordt getest in het Uptime Center van Volvo Trucks in Gent. Martin Lundstedt, CEO van Volvo Group, heeft dit recent kunnen meemaken : Thomas, een technieker bij Volvo Truck Center Brussels, die een Microft Hololens droeg, kon tegelijk zijn omgeving met zijn eigen ogen zien en, in Augmented Reality, instructies en uitleg via het Uptime Center om een bepaalde situatie op te lossen. De eerste lijnsupport aan de andere kant kon precies op zijn PC zien en horen wat de technieker zag. Bovendien kon hij de technieker duidelijk uitleg geven, niet alleen door met hem te praten, maar ook door instructies op zijn scherm te tekenen of te schrijven. De technicus zag deze markeringen in Augmented Reality, als een soort laag bovenop wat hij normaal zou zien. Martin Lundstedt testte zelf de Hololens tijdens zijn bezoek aan het Volvo Trucks Uptime Center in Gent en was duidelijk onder de indruk van de ervaring (foto). Deze test zou kunnen leiden tot een uitrol bij de dealers.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo