EXCLUSIEF : TTC neemt Waastrans over

Trade & Transport Corporation, beter bekend als TTC, heeft de firma Waastrans uit Bornem overgenomen. In 2017 nam TTC al Corman & Califice in Thimister over. De aandeelhouders van Waastrans waren vragende partij voor deze overname, maar Jef Bauwens, Afgevaardigd Bestuurder van TTC, zag er ook brood in : “We waren vooral geïnteresseerd in het personeel en de activiteit. We zagen hierbij enerzijds een mogelijkheid om beroep te doen op Waastrans tijdens piekmomenten bij TTC en anderzijds ook enkele synergiën met het netwerk van TTC. Waastrans zal eveneens beroep doen op TTC indien het eigen netwerk op bepaalde momenten onvoldoende blijkt. Concreet zal Waastrans als bedrijf vanuit Bornem naast TTC blijven bestaan. Er is geen sprake van een fusie.” TTC is niet onbekend met een ‘groei door overname’. “In het verleden pasten we deze strategie reeds enkele malen toe. Eerst was er de overname van transportbedrijf Bovic in 2003. In december 2014 namen we het handelsfonds van de distributieafdeling High Quality van Gosselin over. In 2017 volgde de overname van de firma Corman & Califice in Thimister.  In dat geval waren we hoofdzakelijk geïnteresseerd in het openen van een hub in de regio Luik. Sinds de zomer van 2017 is deze operationeel en laden er dagelijks een kleine 10-tal ‘TTC’ chauffeurs die een distributieronde rijden in de regio. Daarnaast blijft Corman & Califice zijn eigen activiteiten uitoefenen, onder andere distributie voor Viessmann. In de toekomst zullen we blijven uitkijken naar overname opportuniteiten”, zegt Bauwens nog. Dankzij organische groei en deze twee overnames stelt TTC nu ongeveer 170 mensen tewerk, inclusief een tiental vaste onderaannemers. De vloot telt nu 115 voertuigen en het omzetcijfer bedroeg in 2017 15,4 miljoen euros.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo