Antwerpen steunt logistieke projecten van Trafuco, DHL en Joosen

Vandaag werden zeven nieuwe mobiliteitsprojecten voorgesteld die in de nabije toekomst zullen worden uitgerold met ondersteuning van de stad Antwerpen. Deze projecten kaderen binnen de Marktplaats voor Mobiliteit van Slim naar Antwerpen en zetten in op slimme mobiliteitsoplossingen voor de Antwerpse regio. Ze zijn geselecteerd door een professionele jury die uit vertegenwoordigers van de Antwerp Management School, het Vlaams Instituut voor Logistiek, de verkeersonderneming Rotterdam en ITS.be bestond. De geselecteerde projecten kunnen rekenen op de stad voor financiële en/of communicatieve ondersteuning, en professionele expertise.

  • Hakka Matching Algoritme : Hakka is de nieuwe naam van rituitwisselingsplatform Eurotranscon. Het is een online-marktplaats waar containertransporteurs ritten kunnen aanvragen en aanbieden. Er wordt een matching algoritme ontwikkeld, zodat betrokken partijen meteen op de hoogte worden gebracht van een mogelijks interessante match om ritten uit te wisselen.
  • Avantida – Flexgate is een nieuwe applicatie waarmee transporteurs lege zeecontainers ‘buiten de kantooruren’ kunnen ophalen of afzetten.
  • Trafuco wil zijn parking te Luithagen uitbreiden, zodat een deel van zijn tankwagenactiviteiten kunnen verhuizen van Schelle naar de haven. Zo worden ritten Schelle-Antwerpen-Schelle over de Antwerpse ring vermeden.
  • Beltra-B, deel van de Trafuco-groep, heeft een nieuw barge gebouwd dat zal ingezet worden ter vervanging van trucks voor het bunkeren van zeeschepen in de Antwerpse haven.
  • Transport Joosen zal nachttransporten organiseren vanuit de Antwerpse haven naar een ‘tussen-hub’ in de regio Moeskroen. Op deze manier kunnen de containers tijdig worden geleverd aan hun nieuwe klanten in Noord-Frankrijk en worden er vele ritten overdag uitgespaard in de Antwerpse regio.
  • DHL Express wil meer inzetten op autoloze en groen leveringslogistiek. Het project omvat het organiseren van twee strategische locaties in Antwerpen van waaruit fietskoeriers worden ingezet om kleine pakjes en enveloppen te leveren bij de klanten.
  • De fietskoerierdienst Cargo Velo wil een hub opzetten aan de stadsrand om van daaruit pakketjes in de stad te verdelen pet fiets. Daarnaast worden ook de (online)-bestelmogelijkheden voor onder andere express-leveringen en pakketverzending voor Antwerpse filialen van bestaande klanten (en nieuwe klanten) opengesteld om zo transporten per fiets te faciliteren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo