euroShell laat de CO2-uitstoot van zijn klanten compenseren

Gisteren lanceerde Shell in België een duurzame service waarmee houders van de Shell-tankkaart de CO2-uitstoot van hun wagenpark kunnen compenseren. Die dienst is gelinkt aan de Shell Card en werkt in drie fases. Ten eerste bezorgt Shell zijn klanten een overzicht van hun CO2-uitstoot. Vervolgens bestuderen ze hoe die uitstoot kan worden afgebouwd, bijvoorbeeld door het rijgedrag aan te passen. En tot slot berekent Shell na elke tankbeurt de CO2-emissie, waarna het die in naam van de klant compenseert via een project voor CO2-compensatie waar het bij betrokken is. Accenture BeLux is de eerste klant die van deze nieuwe dienst van Shell in België gebruikmaakt. Op die manier steunt Accenture het Kasigau Corridor-project in Kenia dat een natuurreservaat van 200.000 hectare wil ontwikkelen en beschermen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo