‘High potentials’ sneller en beter inzetbaar dankzij topstage

Tijdens een OTM-stageproject Topcoaches 4 Toptalent worden geselecteerde topstudenten in hun laatste jaar Logistiek Management intensief begeleid door een logistieke topcoach van een bedrijf. Dit jaar vond het T4T slotevent plaats op vrijdag 22 juni bij de Artevelde Hogeschool in Gent. De 12 topstudenten kwamen dan ook met trots hun resultaten voorstellen in een korte presentatie. Het uitgelezen moment was het ook om een nieuwtje te verkondigen : OTM is in de voorbereiding om een testcase te gaan uitrollen voor een duostage : “We hebben reeds drie bedrijven paraat gevonden voor deze duostage; een logistieke Bachelor samen met een Bachelor IT in één stageproject. IT en logistiek zijn zo aan elkaar verbonden dat we meer en meer zien dat de volledige implementatie van een optimalisatieproject toch de nodige IT aanpassingen met zich meebrengt. Volgend jaar zullen we dus kijken naar stages waar we deze zaken samen kunnen realiseren. Voor onze drie kandidaat bedrijven lijkt dit een evidentie en de investering in twee T4T studenten is dan ook klein bier ten opzichte van een complete realisatie. Voor de studenten is het ook een meerwaarde, ze zullen leren van elkaars inventiviteit en een ervaring meedragen voor hun verdere carrière. Christophe Peeters, Gents schepen voor Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie, zette de studenten tijdens de feestelijke afsluiting in de kijker en overhandigde aan elk van hen het Topcoaches 4 Toptalent-certificaat. Value for money Van één zaak zijn de deelnemende bedrijven alvast overtuigd: “Een topstudent met een topstage achter de rug is value for money”. Op het slotevent kwamen nieuwe bedrijven kijken om op hun beurt hopelijk volgend jaar een student in te schakelen. U kan alle informatie over deelnemen als bedrijf vinden onder deze link.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo